Donosimo statistiku župe Vodice u 2020. godini: Raduje da je nakon nekoliko godina ponovno u župi ukupno bilo više rođenih/krštenih nego umrlih

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

U statistici župe Vodice, kao i prijašnjih godina, donosimo tri kategorije: Stanje u matičnim knjigama, ukupno u župi i ukupno svi koji su registrirani u protekloj godini. 

Ono što bi iz župe željeli istaknuti vezano uz statistiku 2020. godine jest:

U prethodnoj godini koja je obilježena koronom i potresima i bila je teška, nije sve bilo loše i crno, dobro je i to raduje da je nakon nekoliko godina ponovno u župi ukupno bilo više rođenih/krštenih nego umrlih. 

Manji je i broj sprovoda, manje je ljudi umrlo, i ako je bila korona, nego je to bilo u prethodnim godinama.

Broj sklopljenih crkvenih ženidbi – vjenčanja manji je nego u prošlim godinama, jer zbog korone neki su prolongirali vjenčanje za drugu godinu. 

Kao detalj u protekloj godini spominjemo da je u kategorijama (krštenje, pričest, krizma) bilo više muških, osim u sprovodima i umrlima gdje je više ženskih. 

Iz župe Vodice pozivaju sve župljane i sugrađane za pomoć i suradnju kako bi i na dalje mogli u voditi precizno stanje i podatke o župljanima i građanima Vodica.

- Molimo sve naše župljane i sugrađane da svaku promjenu stanja koja se tiče rođenja, sakramenata, smrti, sprovoda i drugih promjena prijave u naš župni ured kako bi to mogli i dalje i precizno voditi.  

Statistike za prethodne godine možete vidjeti na stranici župe Vodice http://www.zupa-vodice.hr/ u Kategoriji statistika župe ili na http://www.zupa-vodice.hr/statistika.htmlTakođer podatke o krštenjima, vjenčanjima i sprovodima možete vidjeti na http://www.zupa-vodice.hr/ u kategoriji sakramenti i blagoslovine ili na http://www.zupa-vodice.hr/KRSTENJA.html ,  http://www.zupa-vodice.hr/ZENIDBA.html i http://www.zupa-vodice.hr/SPROVODI.html

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Siječanj 2021 17:36
djelomob1.jpg