Caritativna akcija „Obitelji   3+“

Župni Caritas darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće i četvrto dijete

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U župnoj kući  u Vodicama 12. Prosinca 2021. na Treću nedjelju došašća – Nedjelju Caritasa,  četrnaesti puta upriličena je akcija darivanja  pod nazivom „Obitelji 3+". Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće i četvrto dijete te ih je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „ Obitelji 3+” je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

Susret je bio u radosnom i obiteljskom ozračju, svoj doprinos u pripremi i organizaciji susreta darovali su članovi župnog caritasa. 

Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio župnik don Franjo koji je obiteljima najprije čestitao, a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Župnik je napomenuo da je ova godina u Crkvi posvećena obitelji i da je obitelj temeljna stanica Crkve i društva. Pozvao je obitelji da budu „put Crkve i naroda“. Na kraju je svima zaželio radostan blagdan Božića i božićne blagdane.  

Na kraju susreta je voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

U ovoj godini, u sklopu karitativne akcije „Obitelji 3+” obuhvaćeno  je pet obitelji. Četiri obitelji s trećim i jedna s četvrtim djetetom.U četrnaest godina karitativna akcija „Obitelji 3+” od 2008.-2021. caritasa župe Vodice obuhvatila  je sto dvadeset šestero djece: 97 obitelji s trećim, 20 obitelji sa četvrtim, 4 obitelji sa petim, 3 obitelji sa šestim, jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom i jednu s devetim djetetom.

djelomob1.jpg