Molitveni početak i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Naša osnovna škola u Vodicama prvi radni dan u novoj školskoj 2022. /2023. godini 05. rujna započela je s molitvom u župnoj crkvi Našašća svetoga križa.. Naši učenici nakon što su se u školi susreli sa svojim prijateljima, kolegama, nastavnicima, učiteljicama i upoznali se sa radom i rasporedom u novoj školskoj godini radosno su pohrlili u crkvu. Učenicima se pridružila i naša ravnateljica gospođa Ivana Mikulandra i nekoliko nastavnika i učiteljica.

U crkvi ih je dočekao naš duhovni pastir župnik don Franjo Glasnović zajedno s nama vjeroučiteljima: Valerijom Buha, Ivanom Skoćič, Zdravkom Nimac i s. Klarom Pavlović.
Molitveni susret započeli smo s pjesmom: Daj nam svima Duha svog...crkvom su se razlijevali dječji glasovi, koji su se oblikovali u zajedničku molitvu i vapaj ne ostavljaj nas nikada, daj nam svima Duha svog.
Uvod u molitvu svoj vapaj i pouzdanje u Božji blagoslov izrekli su naši vjeroučenici ovim riječima.

Ima li išta ljepše nego kada nam netko zaželi blagoslov za posao koji želimo raditi, obveze koje moramo ispuniti, put na koji želimo krenuti, odluku koju namjeravamo donijeti, igru koju želimo započeti? Kada nam netko zaželi nešto dobro, kada nam uputi dobrohotne i iskrene riječi, kada nas blagoslovi - kao da su nam posao, obveza, odluka, put, igra, već na pola učinjeni! Blago-slov ili blage, dobre riječi djeluju na nas blagotvorno i ohrabrujuće.

Znamo što nas očekuje na početku nove radne i školske godine. Očekujemo mnoge radosne i lijepe trenutke, ali nas prate sigurno i mala strahovanja i neizvjesnosti. Radujemo se novom početku i svim lijepim stvarima koje očekujemo da će nam se dogoditi. S druge strane, strahujemo pred težim zadaćama i trenutcima. Bojimo se da nećemo moći svladati sve što se od nas traži, nedostaje nam sigurnosti i samopouzdanja, bojimo se neuspjeha.

Zato smo došli, Bože, u Tvoj dom - našu crkvu svetog križa moleći, da na nas izliješ svoj blagoslov u novoj školskoj godini i udijeliš nam darove svetoga Duha.

Kroz biblijska čitanja, razmišljanja, molitvu, pjesmu, radosno smo i s vjerom molili našeg Učitelja i Kapetana Isusa Krista da preuzme kormilo naše lađe, u ovoj novoj školskoj godini, da nas hrabri, jača i čuva da sretno i zdravo zaplovimo i plovimo u novu školsku godinu..

Na kraju molitvenog susreta sve nas je zajedno župnik don Franjo blagoslovio i zaželio nam da mirno plovimo u novu školsku godinu kako bismo jednog dana svi zajedno uplovili u vječnu Božju luku.
Dobar početak a još bolji završetak školske godine zaželjela nam je ravnateljica škole Ivana MikulandraPoslije blagoslova u crkvi župnik i mi vjeroučitelji uputili smo se u našu školu na prijem učenika prvih razreda i blagoslovnu molitvu za njih i za sve djelatnike škole.

Zavapimo svi zajedno zajedničku molitvu našem jedinom Učitelju i Kapetanu naše životne lađe.

Isuse Kriste naš vječni Učitelju, učini od svih nas, učenika i nastavnika, svoje vjerne učenike.
Štiti i jačaj sve članove naše škole i učini plodnim njihove napore, da nova pokoljenja napreduju u mudrosti i znanju, da nam svima bude lijepo i ugodno živjeti u našim Vodicama.

s.Klara Pavlović
Franjevka od Bezgrješne

Foto: Ivan Skočić

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 13:30
djelomob1.jpg