U župi Vodice proslavljen blagdan Uzvišenja sv. Križa (14.09.)

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Stat crux dum volvitur orbis ("Križ stoji čvrsto dok se svijet okreće")

Ovu istinu i stvarnost potvrđuje nam povijest spasenja koja prožima i kršćansku povijest i povijest našeg naroda te povijest ovoga Grada u čiji identitet je utkan i korijene čvrsto usađen Kristov križ.

Punta Sv. Križa, kao ishodišno mjesto i genius loci, na kojem je izgrađena i stoljetna stara crkva sv. Križa, i staro groblje gdje su pokapani i naši stari, (nomen est omen) ime je i znak koji potvrđuju i vjeru, povijest i kulturu ovoga Grada i naroda.

Na tom svetom i povijesnom mjestu, koje nam i danas govori o uzvišenosti i snazi i otajstvu sv. Križa, okupljeni u zajedništvu vjere, duhom povezani s našim precima, baštineći duhovne vrijednosti, puni zanosa, raspjevani i radosna i puna srca iz kojih se klicalo: Kraljeve idu zastave, otajstvo križa svitli se… , sudjelujući od najmanjih i najmlađih (djece i skauta) do starijih, moleći za snagu vjere i nasljedovanja Krista u prihvaćanju i nošenju križa i života u ljubavi po Evanđelju, proslavili smo blagdan u kojem se Uzvisuje otajstvo Kristova križa po kojem smo otkupljeni i spašeni.

don Franjo Glasnović

djelomob1.jpg