Završila je stara, a započinje nova skautska godina!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Svake godine na uočnicu svetog Mihovila, zaštitnika Šibenske godine, službeno završava skautska godina u našoj biskupiji, a svečanim skautskim obećanjima pred Bogom, Crkvom i narodom započinje nova.

Ovo proteklo ljeto je stavilo pred nas velike izazove na koje smo spremno odgovorili pa smo tako organizirali 6 kampova na otoku Prviću, kampiranje u Kornici (BiH), druženje sa skautima Vrhbosanske nadbiskupije u Novom Travniku, planinarenje na Veliki Zavižan i Premužićevu stazu, sudjelovali u procesiji na uočnici Gospe Karmelske i bili na bdijenju, hodočastili pješke od Vodica do Vrpolja na Veliku Gospu, sudjelovali na susretu Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru te još mnogo drugih akcija, kraćih susreta i druženja. Hvala od srca svima koji su nam, i u najmanjoj sitnici pomogli da se sve ovo ostvari. Neka im Bog vrati stostruko.

Sve u svemu, ljeto je bilo ispunjeno i vrlo dinamično. Sada su pred nama novi izazovi u novoj skautskoj godini. Počinjemo večeras svečanim davanjem skautskih obećanja u Šibenskoj katedrali u 19h pa Vas sve pozivamo da uzveličate ovaj događaj i podržite našu djecu i mlade!

Isto tako, ako se netko od djece i mladih želi priključiti katoličkim skautima u Vodicama ili Šibeniku, neka nam se slobodno javi!

BCD100%

Ivan Skočić voditelj skauta župe Vodice

 

djelomob1.jpg