Proslavljen spomendan Katarine Kosaća-Kotromanić, bosanske kraljice i franjevačke blaženice

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

U utorak, 25.10. 2022. na dan njezina preminuća u župnoj crkvi Našašća sv. Križa u Vodicama, euharistijskim slavljem proslavljen je spomendan Katarine Kosaća-Kotromanić, bosanske kraljice i franjevačke blaženice.

Slavlje spomena i svetu Misu, uz lijepi broj župljana i vjernika te članova Zajednice Hrvata iz BiH u Šibensko-kninskoj županiji, i suslavitelja župnika don Franju Glasnovića koji su sudjelovali, predstavio je generalni vikar
Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić.

Mons. Mlakić u svojoj prigodnoj propovijedi ocrtao je lik blažene Katarine i sve nazočne pozvao da se poput nje i njezina primjera i života u vjeri u svim životnim situacijama pouzdaju u Gospodina i vjeruju njemu i vrše njegovu volju.

Župnik don Franjo je na kraju pozdravi sve prisutne vjernike i mons. Mlakića i zahvalio im što su ovim slavljem i spomenom sačuvali uspomenu na ovu svetu ženu čvrste vjere i pouzdanja u Gospodina.

Inicijativa i poticaj na spomen i proslavu kraljice Katarine koji se po treći puta proslavio u Šibenskoj biskupiji proizašao je iz Zajednice Hrvata iz BiH u Šibensko-kninskoj županiji koja okuplja stanovnike i vjernike koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

djelomob1.jpg