U župi Vodice jedanaesti puta proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja supružnika

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

U utorak, na dan sv. Valentina biskupa i mučenika, 14. veljače 2023., u tjednu proslave dana braka, koji se u Hrvatskoj slavi od 2009. godine., vjernička zajednica župe Vodice, pridružujući se mnogim kršćanima u svijetu i domovini, po jedanaesti puta je svetom misom i obnovom bračnih zavjeta supružnika proslavila svjetski dan braka.

Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, uz sudjelovanje supružnika i bračnih parova koji su ove godine došli u najvećem broju, njihovih obitelji, djece i unuka te ostalih vjernika, predvodio je župnik don Franjo Glasnović.

U svojoj homiliji i prigodnoj riječi koju je uputio supružnicima i okupljenoj zajednici župnik don Franjo na početku je napomenuo zašto se slavi dan braka, zatim je naglasio važnost sakramenta ženidbe i ljepotu bračnog života i ljubavi koji se mogu živjeti samo ako se živi po Kristovoj ljubavi i njegovu primjeru za druge. Na kraju im je čestitao i pozvao sve supružnike da budu u svojoj obitelji, zajednici i svijetu znak – sakrament i da se po njihovu životu očituje ljubav koju u sebi nose i žive.

Nakon homilije okupljeni supružnici obnovili su svoje bračne zavjete koje su izrekli i obećali jedno drugome na dan njihova vjenčanja. Među okupljenim supružnicima bilo je različitih skupina od mlađih u prvim godinama braka, do onih najstarijih bračnih parova koji su više od pedeset godina u braku.

Slavlje i druženje, koje su pripremili članovi obiteljske zajednice, nastavljeno je poslije misnog slavlja u Pastoralnom centru, u kršćanskoj ljubavi i uz čašicu razgovora i domjenak.

djelomob1.jpg