Korizmeno hodočašće i križni put na Okitu

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Župljani iz Vodica i gosti iz susjednih župa, tradicionalno su na Četvrtu korizmenu nedjelju, 19. ožujka hodočastili na Okit, moleći od podnožja do vrha pobožnost križnog puta.

Uz mnoštvo vjernika u pobožnosti su sudjelovali i Žudije kojima su se pridružili Skauti iz Vodica i Tribunja koji su hodočastili od Vodica do Okita te sestre redovnice Franjevke od Bezgrješne iz Šibenika i trojica svećenika iz Zadarske nadbiskupije don Mladen Kačan, don don Ivan Ćurić i don Gašpar Dodić.

Ovogodišnje razmišljanje uz četrnaest postaja križnog puta bilo je u znaku Godine zahvalnosti -725. obljetnice Šibenske biskupije. Križni put predvodio je vodički župnik Franjo Glasnović, a tekst postaja „Križi put – Krist, središte župe i župne zajednice“ koji je napisao biskup u miru Ante Ivas čitali su župljani i sestre redovnice.

Pobožnost je završila na vrhu Okita u crkvi Gospe od Karmela misom koju je predslavio don Ivan Ćurić, svećenik na službi u Zadarskoj nadbiskupiji. Nakon misnog slavlja upriličeno je druženje vjernika uz domjenak i razgovor

Postaje križnog puta na Okitu izgrađene su 1909. godine, kao dar vodičkih iseljenika iz Australije.

djelomob1.jpg