Žudiji iz Vodica okupili se na tradicionalnom susretu pred Cvjetnicu

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

I ove godine u subotu 01. 04. 2023., pred Cvjetnicu, u župi Vodice upriličen je tradicionalni susret generacija Vodičkih žudija. 

Susreti generacija su započeli 2012. na stotu obljetnicu Vodičkih žudija, sa svrhom da se okupe svi Žudiji iz svih generacija koji su sudjelovali u čuvanju Božjega groba u župi Vodice, gaji zajedništvo te da se i nadalje čuva i prenosi bogata pasionska baština povezana s Vazmenim trodnevljem i običajima povezanim s time.

Ovogodišnji dvanesti susret, okupio je četrdesetak Žudija koji su se rado odazvali pozivu i sv. Misi.

U župnoj crkvi Našašća sv. Križa su se okupili Žudiji iz nekoliko generacija od onih najmlađih do najstarijih, sudjelovali zajedno s drugim vjernicima su na sv. Misi koju je predvodio župnik don Franjo.

Župnik je pozdravio nazočne generacije te naglasio da je tradicija čuvara Božjega groba koja se manifestira kroz družbu Vodičkih žudija, bogato nasljeđe koje je proizašlo iz vjere naših pređa iz kojega trebamo učiti i koje trebamo čuvati. 

Nakon završetka sv. Mise, akademski snimatelj Šime Strikoman, snimio je fotografiju susreta generacija Vodičkih žudija.

Susret je završio bratskim i radosnim druženjem i domjenkom u pastoralnom centru, koji su pripremili i organizirali Vodički žudiji.

Foto: Šime Strikoman 

Poslijednja izmjena dana Subota, 01 Travanj 2023 20:38
djelomob1.jpg