Svečani žudijski ručak na mali Uskrs: Od družbe Žudija se oprostili Jakov Barišić i Ante Strikoman koji su navršili 33 godine

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Svečani Žudijski ručak održan je i ove godine, na Nedjelju Božanskog milosrđa, mali Uskrs, u dvorani u pastoralnom centru župe Vodice. Uz članove Žudija i Župnika, već tradicionalno ovom ručku prisustvuju časne sestre, Gradonačelnik, akademski snimatelj Šime Strikoman, crkovinari, dva ministranta, koja su bili u Vazmenoj noći „anđeli“, bivši „buzdobaji", kao i još neki uzvanici koji svojim zalaganjem pomažu djelovanje Družbe Žudija.

Ručak je protekao u radosnom i ugodnom ambijentu i druženju. Na kraju ručaka buzdobaj Frane Juričev Grginov zahvalio je svima na dolasku i sudjelovanju kao i na pomoći koju iskazuju Žudijima. Podijelio je Zahvalnice zaslužnima koji su pripomogli u ovogodišnjoj proslavi Velikog tjedna i Uskrsa vezano uz Žudije.

Podijeljene su i Zahvalnice Žudijima za 5, 10 i 15 godina službe.

Buzdobaj Frane na kraju je emotivno pozdravio Jakova Barišića i Antu Strikomana, koji su navršili 33 godine i ovim se opraštaju se od službe Žudija. Zahvalio im za njihovu dugogodišnju službu u Žudijima te na kraju podijelio prigodne Zahvalnice, fonografije i darove, za trajnu uspomenu na službu u družbi Vodičkih Žudija.

Foto: Šime Strikoman / Franjo Glasnović

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 16 Travanj 2023 18:27
djelomob1.jpg