Zajednička molitva: Učenici i djelatnici OŠ Vodice zahvalili Bogu za školsku godinu 2022./2023.

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

„Tebi, Bože, nije naša hvala potrebna, ali je Tvoj dar što smo Ti zahvalni!“

Učenici naše osnovne škole u Vodicama okupili su se u utorak, 20. lipnja 2023. kako bi svi zajedno zahvalili Bogu za proteklu školsku 2022./2023.godinu.

Molitveni susret u župnoj crkvi u Vodicama predvodio je župnik don Franjo Glasnović, uz sudjelovanje ravnateljice škole, Ivane Mikulandra, nastavnika, vjeroučitelja i roditelja.

Crkvom se razlila molitva i pjesma koja je izvirala iz dubine dječjih srdaca: „Dajemo Ti slavu, čast i hvalu…“ Bogu  jedinome pripada hvala i čast i Njegov je dar nama što smo osjetili potrebu da mu u ime svih vjeroučenika i djelatnika škole izreknemo hvalu i slavu za sve primljene milosti u ovoj školskoj godini. Molitvu zahvale izrekli su naši vjeroučenici ovim riječima:

Biti zahvalan i gajiti osjećaj zahvalnosti jako je važno u životu.  Zato  smo se okupili u našu crkvu da izreknemo Bogu hvalu za sve što nam je preko dobrih učiteljica, nastavnika,  prijatelja, roditelja učinio kroz ovu školsku godinu. Zahvalnost je posebno zaslužna za naše zadovoljstvo i uspjeh, jer se preko nje usmjeravamo na sve ono pozitivno što nam se događa i što nas okružuje u svakodnevnom životu.

Hvaljen budi o Bože, Kralju naš nek Te slavi i zahvaljuje čitav život naša ova hvala nek bude naš najveći dar divna djela učinio si nam.

Naš župnik don Franjo Glasnović  sve nas je zajedno potaknuo i pozvao da nema odmora od Boga i da nijedan dan kroz ljeto ne zaboravimo u molitvi Bogu zahvaljivati za sve primljene darove. Nedjelja je Dan Gospodnji ne zaboravimo  da se  kao župna zajednica okupimo oko Kristova stola sudjelujući i slaveći Euharistiju (Svetu Misu).

Nadamo se i vjerujemo da naši vjeroučenici i njihovi roditelji neće zaboraviti nedjeljnu Svetu Misu bez koje kršćanin ne može živjeti.

Molitveni susret završilo smo pjesmom: Odlučio sam slijediti Krista…dao Bog da se pjesma aktualizira u njihovom svakodnevnom životu.

 sestra Klara Pavlović

Franjevka od Bezgrješne

djelomob1.jpg