Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena u Rakitnici u župi Vodice

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Vjernici i župljani Vodica, uz brojne goste i turiste koji su u Gradu i Župi na odmoru, tradicionalno, 24. lipnja 2023. proslavili su blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja u polju u Rakitnici nedaleko od Vodica

Sveta Misa slavljena je ispred stare crkve sv. Ivana Krstitelja a Euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Franjo Glasnović. U svojoj prigodnoj riječi župnik je naglasio da je Bog po rođenju svakome dao dragicujeni dar život, koji je ujedno i poziv na ostvarenje tog dragocjenog dara.

Govorio je i o primjeru sv. Ivana Krstitelja koji je kao preteča Gospodina svjedočio za njega i usmjeravao ljude prema njemu. Na kraju je okupljene pozvao da poput sv. Ivana budu ljudi koji će živjeti svoj život kao dar i poziv te svjedočiti svoju vjeru i svojim životom upućivati na Gospodina

Na misnom slavlju se okupio lijepi broj vjernika, župljana, gostiju i turista. Na kraju sv. mise bio je ophod oko crkve te molitva i odrješenje za pokojne.

Nakon misnog slavlja vjernici su pripremili i bratski stol te se druženje nastavilo oko stola uz hranu, piće i razgovor.

djelomob1.jpg