Uz Blagdan Gospe Karmelske koji smo svečano proslavili 2023.

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Najljepša slika Marije u kojoj možemo sagledati svoj vjernički život i na kojoj se stalno trebamo ugledati te uzeti za primjer i uzor jest njezina poniznost, spremnost na služenje i otvorenost u ljubavi za pomoć.

I ove godine smo, kroz duhovnu pripravu u Devetnici pripremali se, i blagdanom Gospe Karmelske, Gospe od Okita, proslavili svoju Zaštitnicu.

Radosno je i lijepo bilo za vidjeti mnoštvo, Marijinih štovatelja, hodočasnika, župljana, gostiju i turista koji su u velikom broju, i u Devetnici, i na sam blagdan - 2200 ljudi, sudjelovali u proslavi Gospe Karmelske.

I mi s Marijom se pridružujemo njezinu Hvalospjevu i zahvalnoj pjesmi i veličamo Gospodina i zahvaljujemo mu za milosne darove koje nam je po njezinu zagovoru darovao. Priprema i proslava blagdan i slavlja zahtijeva pomoć i sudjelovanje i uključenost mnogih koji su kroz svoju poniznost pokazali spremnost na služenje i otvorenost u ljubavi za pomoć i darovali svoju ruku podrške da proslava blagdana i slavlje protekne u dostojanstvenom, radosnom i svečanom ozračju.

I ako samo Bog vidi i poznaje najbolje svako srce i ono što smo napravili, našom ljudskom zahvalom koju izričemo dajemo poštovanje i pokazujemo ljubav prema onima koji su se odazvali i pomogli:

Zahvaljujemo, našim župljankama i župljanima koji su sudjelovali u čišćenju, uređenju i košenju u crkvi i u okolišu Okita, kao ii u župnoj crkvi. Hvala našoj djeci, dječjem zboru, ministrantima, skautima, bratimima, nosačima križa, barjaka, slike, koji su sudjelovali u procesiji, predmolili krunicu, pjevali i posluživali u liturgijskim slavljima. Hvala i suradnicima koji su bili na pomoći kod organizacije slavlja na Okitu i pomoći kod svetih misa. Hvala našim pjevačima za sudjelovanje u pjevanju i animiranju procesije i liturgijskih slavlja. Hvala našim sestrama Klari i Mariji za njihov nesebičan trud i pomoć oko svega što je bilo potrebno i u crkvi i oko pripreme, uređenja i slavlja svetih misa i liturgije. Hvala svim svećenicima don Grguru, don Gabrijelu, don Krešimiru, don Ivici, don Olegu, don Jakiši, don Iveku i fra Josipu za njihov angažman u predvođenju Devetnice, Uočnice, liturgijskih slavlja i ispovijedanju. Hvala biskupu Tomislavu koji je predvodio slavlje, kao i biskupu u miru Anti koji je sudjelovao u slavlju, za njihovu prisutnost i podršku. Hvala i svim javnim službama i javnim društvima koji su pripomogli u organizaciji: Gradu Vodice, komunalnim službama, Vodičkoj glazbi, Vatrogascima DVD i JVP Vodice, Policiji i Županijskoj upravi za ceste u Šibeniku.

Veliko hvala i svim vjernicima, hodočasnicima, župljanima, gostima koji su hodočastili i sudjelovali u Proslavi i darovali svoje priloge i za Svetište na Okitu i za Crkvu i župu. Neka Gospodin po Marijinu zagovoru na sve izlije svoj blagoslov i obilje milosti.

don Franjo Glasnović

djelomob1.jpg