Vodice u duhu zajedništva: Proslavili smo blagdan Uzvišenja Svetog Križa

Ocjeni sadržaj
(12 glasova)

Otajstvo Sv. Križa – u kojem se odražava Kristova muka i smrt, te njegovo Uskrsnuće – predstavlja temelj kršćanske vjere i našeg duhovnog života. Povijest spasenja koja se isprepliće s povijestima našeg naroda i ovog Grada, svjedoči o dubokim korijenima otajstva Križa u našem identitetu. To je istaknuto tijekom proslave Uzvišenja sv. Križa.

Punta Sv. Križa, s crkvom sv. Križa koja tamo stoji već stoljećima, i starim grobljem gdje počivaju naši preci, simbolizira vjeru, povijest i kulturu našeg Grada. Mjesto snažno odjekuje povijesnim i duhovnim značenjem sv. Križa.

Na ovoj svetoj lokaciji, okupili su se danas 14. 09. župljani Vodica u duhu zajedništva, povezujući se s duhovnim vrijednostima naših predaka. Sa srcima ispunjenim radošću i zanosom, vjernička zajednica župe Vodice sudjelovala je u proslavi, moleći za snagu vjere i nadahnuće da slijede Krista kroz sve izazove, prigrljujući križ i živeći po nauku Evanđelja. Naša proslava bila je odraz otajstva Kristova križa koji nam je donio spasenje kroz Božju ljubav, kao što je zapisano u Evanđelju po Ivanu (Iv 3, 16-17).

Foto: FB Župa sv. Križa Vodice

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Rujan 2023 21:38
djelomob1.jpg