Započela restauracija slike Gospe Karmelske: Majka, zaštitnica i vječna inspiracija Vodičanima

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Za sve Vodičane i mnoge Marijine štovatelje i hodočasnike, Okit i Gospa Karmelska od Okita, imaju posebno i važno mjesto u životu i srcu.

Bogata i slavna ali ponekad i teška povijesna događanja to pokazuju. Okit je bio , jest i ostati će s Gospom Karmelskom od Okita, trajne duhovno nadahnuće i inspiracija vjernika i Marijinih štovatelja.

Gospa se je uvijek pokazala kao naša Majka koja nas je zagovarala kod Boga i i zaštitnica koja nas je čuvala i zaštitila u svim potrebama i nedaćama.

Gospina slika nepoznatog autora iz 19 st., koja ima važnu ulogu za zajednicu vjernika, mnogi je smatraju čudotvornom i pripisuju joj se mnoge uslišane milosti, uz postojanje povijesne tradicije štovanja, uslijed vremena, zatečena je u početnoj fazi propadanja i manjih oštećenja.

Uz potrebna odobrenja i suglasnost koji su izdali Konzervatorski odjel u Šibeniku i Biskupski ordinarijat, slika je danas predana i poslana na restauraciju.

Sanacija i konzervatorsko –restauratorski radovi zaštite na slici Gospe Karmelske koji će se izvršiti na njoj, zaustaviti će propadanje te sačuvati i prezentirati njezino izvorno stanje kako bi se u punom sjaju prezentirala vjernicima.