Svi 27, 2016 3331 Župa Vodice Župa Vodice Župa Vodice

Prvopričesničko hodočašće na Visovac i posjet Skardinu, 27. 05. 2016.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Naši ovogodišnji prvopričesnici, nekolicina njihovih roditelja, kao i njihove učiteljice, zajedno sa s. Marijom i Župnikom prigodom završetka Prve pričesti, u petak 27. 05., hodočastili su na otok Visovac i posjetili su Skradin. Pedesetak sudionika ispred autobusnog kolodvora u Vodicama ukrcala se u autobus i krenuli su na svoje zahvalno hodočašće na otok Visovac.

Na otočiću Visovcu na koji su došli brodom, sudionike hodočašća dočekao je fra Stojan, domeštar novaka, koji je nazočne pozdravio, kasnije im se pridružio i fra Mate Gverić, gvardijan samostana, koji sudionike hodočašća upoznao sa poviješću otoka, samostana, i novicijatom. U crkvi Gospe od Anđela na Visovcu slavili su sv. Misu koju je predvodio župnik don Franjo.

Nakon sv. Mise djeca su posjetila samostanski muzej i vrijednu spomeničku zbirku koju franjevci čuvaju na otočiću. U 12h uslijedila je pauza i vrijeme za okrepu i hranu. Poslije koje su djeca iskoristila vrijeme za igru i zabavu u nogometu i košarci.

Na kraju, zahvaljujući fra Stojanu koji se brine za životinje na Visovcu, naši prvopričesnici, čuli su o životinjama i biljkama koje su na otočiću, te doživjeli iskustvo susreta sa zmijom koju im je Fra Stojan pokazao, a mnogi najhrabriji su je i dotaknuli i držali u svojim rukama.

Nakon Visovca posjetili su i drevni grad Skradin u kojem je župnik don Franjo prije Vodica službovao. U Skradinu su se prvopričesnici osladili i ohladili sladoledom, kojim ih je počastila župa, te su nakon toga razgledali skradinsku katedralu Rođenja BDM u kojoj su se i pomolili. Na povratku prema Vodicama u autobusima je bilo radosno i veselo raspoloženje koje su učinili naši prvopričesnici svojom pjesmom i veselim razdraganim dječjim smijehom.

Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Svi 2016 21:15
djelomob1.jpg