Bibličari nastavljaju s radom: 18. godina rada biblijske skupine vjeroučenika naše župe

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U četvrtak, 29. rujna u 17.30 sati započinjemo 18. godinu rada biblijske skupine vjeroučenika naše župe.

 

Naša školska djeca i župljani, vjeroučenici u dobi od 5.-og do 8.-og razreda sa svojom stalnom voditeljicom, vjeroučiteljicom Valerijom Buha, kroz jedan sat tjedno imaju sljedeću ponudu:
- igre asocijacija, rebusi i drugi misaone igre
- gluma i pantomima
- molitva i meditacija, rad s Biblijom
- caritativni rad: izrada božićnih čestitki, prodaja istih u Adventu te darivanje novca župnom Caritasu za potrebne bolesne i siromašne u našoj zajednici.

Naglašavamo da naša djeca, vjeroučenici, su kršćani u razvoju, krštenjem su postali djeca Božja, pristupili su Prvopričesničkom stolu , hodaju ka sv. Krizmi, sakramentu zrelosti.... , pohađaju školski vjeronauk koji nikako nije tek religiozna kultura koja će samo davati informacije u vjeri, nego je konfesionalni vjeronauk koji vodi ka praksi djelatnog življenja vjere i sakramenta u životu, u konkretnoj zajednici župe.

 

DSC08889.JPG 

Pozivamo stoga naše roditelje da potaknu svoju djecu na ovaj vid rasta u vjeri i druženja, a naše vjeroučenike da nam se pridruže.

Čekamo vas , u četvrtak 29. rujna u Pastoralnom centru naše župe u 17.30h (možete doći i ispred župne crkve u slučaju da ne znate gdje se nalazimo.)

vj. Valerija Buha

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 25 Rujan 2016 14:37
djelomob1.jpg