Bogatim duhovnim sadržajima proslavismo 3. nedjelju došašća (11.12.2016.)

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Postoje dani u životu jedne župe, i djelovi crkvene godine, kada je sve standardno, uobičajeno. Postoje dani i vremena koje zovemo "jakim, snažnim" vremenima crkvene godine. To su vremena u kojima Božja Riječ govori snažnije i dublje, u kojima smo pozvani na vrlo angažirani vjernički život, svjedočenje, djelovanje. Neki od tih perioda su Došašće i Korizma, pripreme za najveće kršćanske svetkovine: Božić i Uskrs.

Bibičari za Caritas i skazanje o sv. Luci

Osvrnemo li se samo na ovogodišnju Treću nedjelju došašća u našoj župi, biti će nam jasno o kojem se dinamizmu radi.
Jutarnja misa u 9 sati bila je označena Caritativnom akcijom naših biblličara koja je doživjela svoj finale, kao i kratkim dramskim skazanjem KU "Perlice".
Djeca bibličari prinijeli su 2.445, 00 kn, koje su im vjernici prošle nedjelje dali pri kupnji njihovih uradaka, lijepih božićnih čestitki. Sve to darovali su župnom Caritasu koji organizirano i brižno skrbi za 60-tak štićenika, osoba slabijeg imovinskog stanja.
Naše "Perlice" sastavljene od djece i starijih, predstavile su nam na slikovit i dojmljiv način kako su stari vodičani nekada slavili sv. Lucu.

Pohod o. Biskupa i naši krizmanici

 

Večernja sv. misa bila je na osobit način u znaku prepune crkve koja je odzvanjala izvjesnim šušurom i radosnim očekivanjem. Naime, po prvi put nas je pohodio o. Biskup i preslavio sv. Euharistiju u zajedništvu sa župnikom don Franjom i don Ivanom Č, i don Krešimirom M.
Bila je o večer predstavljanja krizmaničkih kandidata našoj vjerničkoj župnoj zajednici u koju će se oni, upravo po sakr. sv. Potvrde, kao odrasli pritjeloviti.
Krizmanici su prozvani od župnika don Franje, aktivno sudjelovali u slavlju kroz čitanje i paljenje svijeća, animirano od njihove vj. Valerije.
Na kraju same sv. Mise, u ime vjernika naše župe, oca Biskupa pozdravila je, sada "vodiška" , a inače Senjkinja, gđa Tatijana Roca.

Sama treća nedjelja došašća kao nedjelja Caritasa imala je finale u upravo hvale vrijednoj akciji Caritasa koju je započeo pok. don Frane Š., a nastavio sadašnji župnik u suradnji s djelatnicima Caritasa: darivanje 3. i svakog daljnjeg djeteta u obitelji koje su ove godine dobile prinovu.

Bila nam ovako bogata nedjelja svima na blagoslov, a ovaj Caritasom označen sadržaj poruka i poziv da se nikad ne umorimo čineći dobro.

vj. Valerija Buha

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 21:43
djelomob1.jpg