SDP TOP DESK
Župne

Župne (292)

Bogu hvala na svemu što nam je darovao i što smo od njega primili i doživjeli u blagoslovu obitelji i kuća u našoj župi u ovogodišnjem božićnom blagoslovu.    

U Božićnom broju Kane, prosinac 2019. Stjepan Lice, kršćanski i duhovni spisatelj,  posvetio je svoju duhovnu pjesmu/meditaciju „ANĐEOSKO STABLO“ Klenu koji je na Okitu čudnovato cvjetao na Badnjak  1880-1950.

Izvor Kana,  prosinac 2019.

I ove godine ka i lani iša san na jedno posebno misto, misto di je Nebo dalo znak ljudima.
Put do njega i ono samo dalo mi je da dobro razmislin o vrimenu u kojen živin, dalo mi je da se zapitan koliko jako virujen svon Bogu i koliko  san otrovan zlon oko sebe .

Tradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju Adventu“ u sklopu kojeg je u Šibenik stiglo Betlehemsko svijetlo, održan je u utorak 17. prosinca u katedrali svetog Jakova. Uz brojne vjernike okupio se i velik broj djece koja su pjesmom uveličala Došašće u gradu Šibeniku.

Jedan od običaja u Vodicama, točnije u Župi Našašća Sv. Križa, koji traje više od stotinu godina, je i pjevanje božićnih pjesama osam dana uoči samog blagdana.
Točno u ponoć, u noći sa 17-og na 18-i prosinca, zvonjavom sa mjesnog zvonika slavit će se skorašnji dolazak Sina Božjega, a narod se okuplja u crkvi.

Dvanaesti puta Caritas župe Vodice organizirao primanje za „Obitelji 3+“ i darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete.

Na prvu nedjelju Došašća 01. prosinca 2019. predstavili smo pripravnike za sakramente pomirenja i Prve pričesti. Na početku svete Mise Jelena Mrković svojim meditativnim čitanjem pozvala nas je na razmišljanje o Došašću, a Nikola Pulić zapalio prvu adventsku svijeću.  Nakon evanđelja tata Vicko Brnas u ime svih roditelja zamolio je župnika don Franju Glasnovića da primi šezdeset osam djece za pripravnike svetih sakramenata. Župnik je prihvatio molbu  i posvijestio roditeljima da su oni prvi i glavni vjeroučitelji u odgoju svoje djece.

Došašće je vrijeme priprave za Božić, vrijeme tišine. Ali mnogi ga ljudi doživljavaju grozničavim i bučnim.  Ipak je potrebna tišina da bi Bog mogao doći k nama. 

U crkvenom kalendaru svake se godine 22. studenog slavi sv. Cecilija koja je nebeska zaštitnica crkvenog pjevanja i pjevača. To je dan kad svi župski zborovi slave sv. Ceciliju a vjerujem da i svaki župnik sa svojim župljanima zahvaljuje Bogu na svakom članu zbora. Veliko je duhovno bogatstvo  župske zajednice koja u svojoj župi ima zbor odraslih, mladih i djece. Biti član župskog zbora veliko je zadovoljstvo za njega samog jer to traži i puno odricanje.

Najavljena kiša i ružno vrijeme nisu mogli spriječiti naš župni zbor da vikend od 16. do 17. studenog  posvete zajedništvu i hodočašću u Međugorje.

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close