08 Svi 2018
    952

Pedesetak vjernika iz Splita hodočastilo Gospi od Karmela na Okitu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Svibanj 2018 22:50

Pedesetak vjernika iz Splita hodočastilo je 29. travnja Gospi od Karmela na našem svetom brdu Okit. Došli su sa svećenikom Josipom Mužićem kojega put sve češće dovodi u Vodice.

Za one koji ne znaju, don Josip prikuplja i dokumentira podatke o neobičnoj i znanstveno neobjašnjivoj pojavi cvjetanja jedne grane stabla klena u badnjoj noći, a koja se nalazi u blizini crkve na Okitu.

Piše: Ivica Bilan

Objavit će ih u svojoj petoj knjizi, a do sada je napisao knjige Ilija gromovnik, Ugađanje duše, Filozofska metodologija i Rat protiv čovjeka koju je nedavno poklonio Gradskoj knjižnici Vodice.

Za splitske hodočasnike na Okitu je održao i Svetu misu. Još jednom, odličnim domaćinom u ovoj prigodi iskazao se neumorni Josip Mateša – Jole, koji je prijatelje iz Splita odveo i u muzej u svom vrtu i pokazao im rukotvorine od drva i nekih drugih materijala koje je izradio inspiriran kršćanskom duhovnošću.

Na kraju su on i supruga Zdravka oduševljenim Splićanima i zapjevali.

Sve je kamerom zabilježio Ivica Gašpar, a njegov smontirani materijal poslao je na elektronsku adresu Gradske knjižnice Vodice don Josip.

Zahvale obojici na tome.

Napomenimo da su vjernici iz Splita nakon Vodica hodočastili i primoštenskoj Gospi od Loreta.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica