16 Svi 2018
    1774

Prva sveta pričest u Vodicama

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Svibanj 2018 17:16

U Nedjelju, 13.05.2018. bio je poseban dan za 67-ero djece i njihovim roditeljima u župi Našašća sv. Križa, jer su prvi put primili Živoga Krista – Sakrament Prve Pričesti.


Prvopričesnici su u bijelim haljinama i svečanom procesijom ušli u otajstvo Kristove Ljubavi.

Euharistijsko slavlje su naši prvopričesnici uljepšali radosnim pjesmama, recitacijama i molitvama da bi pripravili mjesto u njihovim srcima za Isusa Krista.

Kao anđeli u bijelim haljinama naši prvopričesnici su prikazali darove nebeskom Ocu i pokazala svima nazočnima u kojim vidljivim znakovima ( Križ,zemlja, obitelj, cvijeće.....) je Božja Ljubav prisutna.

Kad je došao sveti trenutak za naše prvopričesnike i cijelu župnu zajednicu, da iz ruku našega župnika don Franje prime prvi put Kruh Života osjetili smo Božju nazočnost.

Zahvaljujemo našemu župniku, vjeroučiteljima, našem Josipu Mateši koji je i ove godine izdradio simbole za prvopričesnike i posebno veliko Hvala našoj dragoj sestri Lidiji koja je strpljivo vodila pripravu za svetu prvu pričest. Svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima čestitamo od srca i neka im taj veliki dan bude uvijek u sjećanju jer s vjernošću Isusu doći će i uspjeh, napredak, sreća i blagoslov Božji.

„Gdje je nama ljudima Bog prisutniji negoli u svetoj Euharistiji?
Pričest je izvor života.
Po Svetoj pričesti u našoj duši počinju strujiti one vode koje vode u život
vječni.“ /Bl. Ivan Merz/

_BK_0661.JPG

_BK_0728.JPG

_BK_0976.JPG

_BK_0891.JPG

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica