11 Lip 2018

Slavlje svete Krizme - Pomlađena Crkva vodička: 76 mladih naše župe primilo sakrament Svete potvrde

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U nedjelju, 10. lipnja, 76 mladih naše župe postali su zreli kršćani primivši sakramenat potvrde po rukama generalnog vikara šibenske biskupije mons. Marinka Mlakića.

 

Kao što je u fizičkom rastu čovjeka sasvim razumljivo da se dijete, pošto je začeto, rodi, hrani, raste, razvija i postiže svoju puninu u punoljetstvu, zrelosti i da obitelj od njega u različitim fazama života ima različita očekivanja, isto je tako i s duhovnim životom. Rođenjem za ovaj svijet roditelji ništa odveć ne očekuju od djeteta, no kako ono raste i razvija se, biva fizički, intelektualno i na sve načine spremnije iz dana u dan za izazove koje život donosi, tako i roditelji očekuju od djeteta određene aktivnosti u domu, pomoć, aktivni život u svojoj obitelji. Krštenjem smo rođeni za Boga i za Crkvu. Međutim, od novokrštenika jer su još nezreli, ne očekujemo ništa osim da u vjeri rastu i razvijaju se.

Upravo kad stasaju u dob mladenaštava primivši sakramenat krizme sami su slobodno potvrdili da žele biti kršćani, da žele kao kršćani, prema kršćanskim vrijednostima graditi Domovinu, društvo u kojem žive i Crkvu.

Upravo zato ovi su naši krizmanici radost.

1W3A6804 (Custom).jpeg

Kroz osam godina sustavnih i temeljitih vjerskih pouka u školi, kod pripadnost , lijepog broja njih, župnim grupama , kroz odrastanje u Crkvi u raznim službama, kroz godinu župnih krizmenih pouka, za očekivati je da su , tražeći od Crkve krizmu, vrlo svjesni što to znači. Tek sada zapravo počinje njihova potpuna angažiranost u župi, izgradnja župe za budućnost, a sve počiva na njihovoj svijesti da su kao kršćani odgovorni ponajprije za svoj život, za djela koja čine, a onda i za ovu župu, za Crkvu, za svijet… Ako su ozareni vatrom evanđelja, mogu li biti nam blizu, a druge istom vatrom ne zapaliti?

Prethodni tjedan bio je označen aktivnostima u župi upravo vezanim uz naše krizmanike, u kojima su oni aktivno sudjelovali.

Tako su u ponedjeljak, 4. lipnja , na večernjoj misi zahvalili Bogu za kraj osnovnoškolskog obrazovanja, krizmenih pouka i osmog razreda, moleći Boga mudrost i snagu za dalje.

U četvrtak, 7. lipnja, susreli su se u Pastoralnom centru s krizmateljem mons. Marinkom koji ih je na iznimno prikladan, jasan i poticajan način potakao da razmisle o svojem životu, vjeri, odgovornim izborima… „Što bi smo pomislili kad bi smo čuli da dječak ide na trening, ne zna što trenira, zašto trenira, koji je cilj zašto to radi???

Jednako tako, je li moguće da netko ide u nedjelju na krizmu i ne zna zašto to čini, koji je cilj, zašto to radi, koga prima…?“ Ovo je samo jedan od brojnih primjera koji je tjerao na razmišljanje… a o uspješnosti svjedoči i činjenica da su mladi kroz gotovo cijeli sat u sabranosti duha i uma slušali nagovor i , koliko su mogli, odgovarali na eventualne upite…

U subotu, 9. lipnja, ujutro su pristupili sakramentu Pomirenja – Ispovijedi naši krizmanici i tako postali protočni kanali da milost Božja može biti ulivena u njihova čista srca.. Nakon njih ispovijedali su se članovi njihovih obitelji ne kumovi.
I napokon, u nedjelju 10. lipnja svečanim slavljem, skladnim sudjelovanjem svih članova župne zajednice , Duh Istine, Duh Branitelj i Posvetitelj sišao je nad najveću ovogodišnju krizmaničku grupu u našoj biskupiji.

Neka Duh Sveti kojeg su naši mladi primili ne dozvoli mlakost, inertnost i uljuljanost iz koje ne proizlazi ništa dobra. Neka ih Duh Sveti nadahnjuje neizrecivom inspiracijom i inventivnošću kako bi svoj život izgradili po mjeri Krista Spasitelja te doista budu kristoliki , bogoslični i otvorene Biblije za svoje bližnje.

Čestitamo svima!

V.B.

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam
djelomid1.jpg

Klikni na plakat za više infoImage is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close