08 Lis 2018

Sestra Lidija otišla na službu u Zagreb

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 16:22

Otišla nam je s. Lidija - Personalne promjene župnog osoblja

Ovo ljeto i jesen po mnogočemu su dinamični u našoj župi. Međuostalim, uz to što smo dobili kapelana don Josipa, sada nam odlazi sestra Lidija. S nama je živjela, Boga molila, pjesmom i sviranjem slavila pet godina.

Kao profesionalna glazbenica, tj. maestro glazbe vrlo stručno i zahtjevno vodila je naš župni zbor odraslih, ali je i posebnu pažnju posvetila dječjem zboru.

Valja napomenuti da do njezinog dolaska i rada i nismo imali dječji zbor u njegovoj komapktnosti, s redovitim probama, postepenim glazbenim obrazovanjem i razvijanjem kulture sakralne glazbe….

No, u adventu 2013. godine krenula je s. Lidija malo po malo okupljati djecu na subotnje probe. Broj je uskoro dosegao i više od 50 vjeroučenika koji su redovito vježbali i vrlo skladnim melodijama na misi u 9 sati ujutro, nedjeljom slavili Boga. Također, svoje su umijeće pokazivali i na raznim smotrama pjevanja na Biskupijskoj razini. Dio djece ima višegodišnji staž u pjevanju te se ove godine po prvi put osjetilo jače da u zboru sudjeluju odraslija djeca koja ,uz to što već imaju određeno umijeće, otvorenost u nastupu, sviraju i instrumente, te je naša Ana Ivas predovđena sestrom Lidijom u zadnjim nekoliko misa , svirala na flauti čitavu misu.

No, „sve ima svoje vrijeme….“ I vrijeme odlaska i dolaska. Tako smo se u nedjelju 7. listopada na svim misama oprostili od s. Lidije koja preuzima novu dužnost u Zagrebu.

U ime župne zajednice svoju zahvalnu riječ izrekao je župnik don Franjo. Na sv. Misi u 11 sati, u ime pjevača i župnog zbora, svoju zahvalu i prigodnu pjesmu posvećenu u čast s. Lidije izrekao je gospodin Josip Mateša te joj je darovao i simbolični dar koji je sam izradio u drvetu masline: Križ sa srcima.

Zahvaljujemo joj na svemu što je uradila u promicanju slavljenja Boga pjevanjem, u stručnom i profesionalnom vođenju obaju zborova, ali i u svojoj marljivoj sakristanskoj dužnosti.

Vrijedno je spomena i pažnje i činjenica da je časna zadnje dvije godine ostala sama na župi kao redovnica te uz ulogu profesionalne glazbenice, obavljala i ulogu sakristanke držeći misno ruho, dekoraciju crkve i čistoću, uz pomoć grupe žena koje su zadužene za čišćenje crkve, na zavidnoj razini.

Zahvalni smo joj na svemu dobru što je među nama posijala, za vrlo korektne suradničke i kolegijalne odnose i sa svećenicima i sa vjeroučiteljima, za pažnju i ljubav u kojoj smo ,preko nje upoznali skromnost, svjedočenje i nasljedovanje Serafskog oca Franje.

Sestro Lidija, želimo Ti blagoslovljeno pastoralno djelovanje u Zagrebu i preporučujemo se i nadalje u Tvoje molitve.

Nek Ti je Bogom popraćeno, i sretno i blagoslovljeno!
Vj. Valerija B.

_BK_0661.JPG

Župnikova zahvalna riječ:
Draga sestra Lidija!

Gospodin je želio da prije pet godina dođete u ovu našu župu Našašča sv. Križa u Vodice.

Sada, tako je to u našem svećeničkom i redovničkom životu i službi, Gospodin i vaša redovnička zajednica kojoj pripadate šalju vam na drugu službu i služenje u Zagreb.

Za ovo vrijeme koje ste bili i djelovali među nama, a djelovali ste kako je svima znano na mnogo područja u župi, u ime svih nas, te različitih skupina s kojima ste radili želim vam reći jedno veliko Hvala.
- u ime naše djece i prvopričesnika, koje ste poučavali i pripremali za pjevanje i nedjeljnu sv. Misu
- u ime našeg župnog zbora i pjevača s kojim ste zdušno i angažirano radili na probama i vodili ih i animirali u liturgijskom pjevanju na svetim misama
- u ime naših gospođa koje ste vodili u uređenju i čišćenju crke
- u ime nas svećenika kojima ste uvijek bili na usluzi, u pripremi i održavanju liturgijskog ruha i potrebnoga za sv. Misu.
sestrakl (8).jpg
Veliko hvala na svakoj vašoj pouci, pripremi, probi, pjesmi, sviranju, uređenju crkve, cvijetu i služenju koje ste imali u našoj župi.

Neka vam Gospodin bude najveća nagrada i zahvalnost te bude uz vas svojim blagoslovom i milošću i nadalje u životu i novoj službi.

Vaša zaštitnica, Bezgrješna, neka vas zagovara i bude vam primjer i uzor u daljnjem redovničkom životu i služenju.

Kao znak naše zahvale i uspomene za vaše služenje u našoj župi u Vodicama, darujemo vam ovaj simbolični dar.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica