20 Svi 2019 Šibenska biskupija Šime Strikoman

Prigodnim programom i misnim slavljem u crkvi Našašća svetog Križa obilježeno 50 godina djelovanja sestra Franjevki od Bezgrješne

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019 15:28
Pedeset godina djelovanja sestra Franjevki od Bezgrješne u župi Vodice obilježeno je prigodnim programom i misnim slavljem u nedjelju 19. svibnja u župnoj crkvi Našašća svetog Križa u Vodicama. Misno slavlje predvodio je umirovljeni biskup Ante Ivas.


U sklopu prigodnog programa prvi se obratio župnik Vodica don Franjo Glasnović. Ovaj jubilej je za nas Godina milosti Gospodnje, slavlje radosti te zahvale Gospodinu i našim sestrama za njihovu prisutnost, ljubav i dobrotu među nama, poručio je župnik Glasnović.

„U ovih pedeset godina djelovanja u našoj župi djelovalo je i izmijenilo se dvadeset sestara i svaka je na svoj način i s darovima koje im je Gospodin darovao ostavila svoj trag. Poštujući sve sestre i njihov rad, ovdje se s osobitim poštovanjem i ljubavlju prisjećamo blagopokojne sestre Alojzije Šušnjara koja je dvadeset i pet godina djelovala u ovoj župi i ostavila neizbrisiv trag ljubavi i služenja“, kazao je vlč. Glasnović.

„Izričemo i veliku zahvalnost vama drage sestre redovnice u ime svih nas od naše djece i mladih ,obitelji, muževa i žena, djedova i baka, bolesnih i starih, potrebitih i nemoćnih, svih pastoralnih skupina i udruga u župi, nas svećenika, ljudi, vjernika, sumještana i građana ove župe i grada, za svaku vašu toplu riječ, osmjeh, radost, pouku, probu, pjesmu, cvijet, požrtvovnost, sebedarje, savjet, razumijevanje, utjehu, blizinu, pomoć koju smo od vas primili po vašoj ljubavi i služenju. Čestitam vam ovaj vaš veliki jubilej sa željom i molitvom da Gospodin čija su vremena i vjekovi i nadalje svojom milošću i ljubavlju, dobrotom i blagoslovom, nagradi i prati sve vas, vašu Družbu i vaše djelo služenja njemu i nama, do sljedećega jubileja i vječnosti u njegovu Kraljevstvu. Živjele, s nama molile, i nadalje radosne i sretne bile“, poručio je između ostalog don Franjo Glasnović.

Cijeli govor župnika don Franje Glasnovića preuzmite OVDJE

Vodice - 50 g. Časne 249.JPG

Zauzeti vjernik Josip Jole Mateša prisutnim sestrama obratio se sa prigodnim stihovima. Sestrama je riječi zahvale uputio i zauzeti vjernik Ivica Strikoman.

Vrhovna poglavarica sestra Zdravka Gverić zahvalila je vjernicima i svećenicima Vodica na svemu što su učinili za sestre. Zahvalila im je na podršci i suradnji. Iskrena vam hvala za prijem sestra, molitvu, kršćansku ljubav i podršku i pomoć koju ste na bilo koji način iskazali sestrama. Preporučamo da ih i dalje pratite molitvom i suradnjom kako bi redovničkim posvećenjem i poslanjem svjedočile evanđeosku poruku ljubavi, radosti i mira u duhu svetog oca Franje i Službenice Božje majke Klare Žižić. Zahvalila je i sestrama koje su djelovale u Vodicama. Svaka na svoj način s molitvom i velikodušnim zalaganjem dale ste i dajete svoj doprinos u izgradnji kršćanskog života na duhovnoj odgojnoj, katehetskoj pastoralnoj, kulturnoj i karitativnoj razini župe i grada Vodica.

Foto: Šime Strikoman / Tekst: Šibenska biskupija

60722393_2322514127840888_8477723696604119040_o.jpg
foto: Gradska knjižnica Vodice

Na samom kraju Trodnevnice, nakon što je završio službeni dio obilježavanja njihovih prvih pedeset godina prisutnosti u Vodicama, časne sestre pripadnice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne još jednom su došle u Gradsku knjižnicu Vodice pogledati izložbu fotografija priređenu u čast njihova jubileja.

Među njima su bile i Vrhovna poglavarica reda sestra Zdravka Gverić i sestra Terezija Zemljić, autorica Zbornika priređenog prigodom 300. godišnjice preminuća Majke Klare Mare Žižić, osnivačice Družbe. Izložbu su došli pogledati i otac biskup u miru, naš Vodičanin Ante Ivas, zatim bivši gradonačelnik Vodica Rade Ivas sa suprugom, Šime i Ivica Strikoman, koji su dosta pripomogli u organizaciji i pripremi trodnevne proslave, te vodički i katedralni župnici don Franjo Glasnović i don Krešimir Mateša, a ugostila ih je ravnateljica knjižnice Sanja Radin-Mačukat. Otac biskup prisjetio se i dječačkih dana kada je u zgradi u kojoj je smještena knjižnica pohađao prve razrede pučke škole, a valja istaknuti da je za njeno useljenje u ove prostore najzaslužniji baš njegov brat Rade jer je bio inicijator te ideje.

Na kraju posjete knjižnici svi su pozirali za „milenijsku“ fotografiju, prvo autoru ovog teksta, a onda i „doktoru“ fotografije Šimi Strikomanu.

Izložba se može razgledati do 25. lipnja.

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam

hangardesknov.jpg
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close