11 Velj 2018 Ilustracija / Pixabay
    653

Svjetski dan braka: U ponedjeljak sv. Misa i obnova bračnih zavjeta u župnoj crkvi Vodice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U ponedjeljak 12. 02. 2018. u župi Vodice proslavit će se Svjetski dan braka. Od 18h održat će se sv. Misa na kojoj će se moliti za sve bračne parove koji su sklopili sakrament ženidbe uz obnovu bračnih zavjeta.


- Pozivamo kršćanske supružnike da dođu na sv. Misu zajedno te pred Bogom obnove bračne zavjete koje su sklopili pred njim i zajednicom i tako posvjedoče svoju ljubav i sakrament ženidbe. Nakon sv. Mise druženje u pastoralnom centru – rekao nam je don Franjo Glasnović, uz zamolbu supružnicima da se prijave u župni ured kako bi se mogla organizirati proslava

Svjetski dan braka (SDB) posvećen je bračnom paru, mužu i ženi kao stupu obitelji, temelju Crkve i društva. Time se želi proslaviti sakrament braka, naglasiti ljepotu bračne predanosti, vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

Ideja o obilježavanju dana braka započela je u Luisiani, SAD, 1981. godine, Godine 1983. uveden je pojam „Svjetski dan braka" (eng. World Marriage Day) s namjerom da se svake godine diljem svijeta obilježava druge nedjelje u veljači.

Sv. Otac Ivan Pavao II. podijelio je 1993. godine svoj Apostolski blagoslov Svjetskom danu braka. Ova akcija nastavlja rasti i širiti se u raznim zemljama svake godine, pa ćemo ove godine po prvi puta uz potporu Hrvatske zajednice bračnih susreta Svjetski dan braka proslaviti i u našoj domovini.

Simbol Svjetskog dana braka govori o misiji i vrijednostima koje zastupamo.

Muž i žena su simbolično predstavljeni kao dvije svijeće – figure podsjećajući nas da su muž i žena, bračni par, pozvani da budu svjetlo u svijetu. Par je spojen srcem koje pokazuje da je ljubav snaga koja čuva jedinstvo unutar para i pojačava spremnost za darivanje života te nadahnjuje druge na vjernost i jedinstvo.

Kao moto odabrane su riječi "Ljubite jedni druge". Ta rečenica Isusova je zapovijed ljubavi zapisana u 14-tom poglavlju Ivanova evanđelja. Na jednostavan ali izazovan način govori nam kakav način života želi za nas naš nebeski Otac. Ljubiti odnosno voljeti jedno drugo neka bude naša svakodnevna odluka – jednostavna ali zahtjevna.

"Oče dok se pripremamo za Svjetski dan braka zahvaljujemo ti za tvoj neizmjerni dar sakramenta braka. Pomozi nam da ga posvjedočimo na tvoju slavu živeći životom sve veće bliskosti. Uči nas ljepoti praštanja kako bi mogli sve više postajati jedno srce, um i tijelo. Ojačaj našu komunikaciju i pomozi nam da postanemo živi znak Tvoje ljubavi. Učini da rastemo u odnosu s našom crkvom kako bi obnavljali Kristovo tijelo. Učini nas znakom jedinstva po Isusu, našem Gospodinu i Bratu. Amen" o. Bill Dilgen, S.M.M.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica